In4FIT Indoor

In4FIT (indoor) is een combinatie van Balans, Core stabilty en krachttraining.

Balans

Balans is een samenwerking van spieren, die ervoor zorgen dat je niet valt. Hoe minder we bewegen hoe meer spierkracht we zullen verliezen. Het gevolg hiervan is dat de kwaliteit van het bewegen achteruit gaat en uiteindelijk zullen er blessures ontstaan.

Core stability

Core stability of romp stabiliteit zorgt voor het verbeteren van het centrum oftewel het middelpunt van je lichaam. We praten dan over je buik- rug- en bilspieren. Je traint niet alleen de oppervlakkige spieren maar ook de dieper gelegen spieren, deze zorgen voor stabiliteit. Wanneer je core stability goed op orde is, zorgt dit voor een betere balans en stabiliteit voor je sport- en dagelijkse lichaamsactiviteiten.

Krachttraining*

Naarmate je ouder wordt, neemt je spierkracht af. Het is dus van groot belang om deze te blijven trainen. Krachttraining zorgt voor een versterking van je pezen, banden, spieren, gewrichten en botten. Krachttraining heeft veel voordelen o.a.:

- een betere lichaamssamenstelling: meer spierkracht, minder vet

- verkleint de kans op blessures, je lichaam wordt sterker

- mooiere lichaamsvorm

- een hogere ruststofwisseling

* We trainen met eigen lichaamsgewicht of met kleine attributen zoals gewichtjes of weerstandsbanden.

Waar?

Sportzaal Locatie Pythagoras, Rijkerswoerd

Pythagorasstraat 6, 6836 GA

Wanneer?

Iedere woensdag van 20.15-21.00

Zaal gaat om 20.00 open.

Meenemen:

Handdoek een en flesje water

Proefles?

Wil je een proefles? Vraag naar de mogelijkheden

In4health staat open voor eigen ideeën, dus wil je bijvoorbeeld met een groep vrienden of vriendinnen trainen of wil je graag een keer meedoen aan een evenement, laat het maar weten.

Start programma's

Regelmatig starten er programma's, houdt de website/facebook dus goed in de gaten! Individuele begeleiding kan altijd in overleg, voor informatie bel of mail gerust.